16. Jälleen koulun penkillä

16. Jälleen koulun penkillä

Kurr! Boksin auetessa viisi pientä kissanpentua sekä yksi Okra-kissasetä hipsivät saman tien hännät pystyssä tutustumaan uuteen paikkaan. Tällä kertaa kyseessä on Helsingissä sijaitsevan Amiedun tilat, jonka lattioilla istuu kymmenkunta eläintenkouluttajaopiskelijaa. Olen saapunut luennoimaan kolmeksi tunniksi kissojen kouluttamisesta tänne ja puolisoni Simo on mukana vahtimassa omaa klaaniamme.

 

Luokkahuoneen takaosa on varattu kissoille pelkästään eli siellä ovat boksit, vessat, vesikupit ja Pet Remedy -suihketta. Mutta pikkutintit hipsivät lähes saman tien sille puolelle, jossa oppilaat eli aikuisopiskelijat istuvat valmiiksi lattialla käsissään kisujemme leluja ja herkkuja. Ei aikaakaan, kun pikkuiset alkavat leikkiä niin oppilaiden kanssa kuin keskenäänkin. Tirppanat ovat selvästi jo rohkeampia kuin mitä viime viikolla vastaavalla Luksiakäynnillä Nummelassa. Oppilaita tulee sisään vielä jälkijunassa ja pienet sietävät tällaiset uudet, ovista tulevat ja kävelevät ihmisetkin hienosti. Onpa heistä tullut kyllä melkoisia rämäpäitäkin. Välillä kiivetään pitkin ilmoitustaulua, välillä hypätään korkean roskiksen päälle keikkumaan ja puhelimen laturinjohto purtaisiin helposti pienempiin pätkiin.

 

Leikkiä jatkuu yli tunnin, ennen kuin pienet alkavat vähän jo väsähdellä. Osa nukahtaa kantoboksiin, porukan ainoa kolli Simon syliin, yksi pieni opiskelijan lattialla olevan takin huppuun ja yksi toisen takin päälle. Oi söpöyttä!
Automatkat sujuvat edelleen hipihiljaa ja tarpeet tehdään iloisesti vessoihin eikä bokseihin. Upeita karvalapsia nämä kyllä ovat.