63.-66. Lempille koti! Emoa lykästää ja pennut jatkavat koulun penkillä

63.-66. Lempille koti! Emoa lykästää ja pennut jatkavat koulun penkillä

Oooo! Iiih! Siis niiiiiin ihanaa! Se on kuulkaas nyt niin, että vihdoin emokissaakin lykästää – sille on koti tiedossa. Puolisoni Simon äiti ilmoitti haluavansa liittää emon perheeseensä. Emoliini, josta tulee kuulemma hämäläisten hymnin mukaan Lempi, pääsee siis Riihimäelle asustamaan ja sille on jo useampi hoitopaikkakin tiedossa emäntänsä reissujen ajaksi. Eeva on Lempille tuttu jo, sillä Eevahan on käynyt hoitamassa kissojamme reissujen ajan. Lempi pääsee talon prinsessaksi, sillä Eevalla ei ole enää muita lemmikkejä.

Lempi onkin melkoisen hehkeä, nuori naaras, sillä viikko imettämisen lopettamisen jälkeen emo kehitti jo kiiman! Niin ja emohan ei olisi itse lopettanut imettämistä, vaan me olemme vain vahditusti laskeneet pennut moikkaamaan emoaan ilman nisäkontaktia. Oi herttinen sitä kiekumisen ja pepun tarjoamisen määrää. Kiimassa emo innostui myös leikkimään pentujensa kanssa painia, mutta tämä tapa hävisi heti kiiman loputtua. Emo on ulkoillut kissa-aitauksessamme ja ah sitä koilotuksen määrää, kun kiimainen emo on päässyt ulos.

Viiksikko-pentueen eli kaikkien viiden pennun kanssa kävimme taas treenaamassa Heiluvan Hännän tiloissa perjantaina. Kolmella muulla oli vähän vielä keskittymisvaikeuksia valjaissa treenaamiseen ja Inkkari meinasi pistää ralliksi. Omilla pennuillamme Tuiskulla ja Roudalla on kotikenttäetu, joten ne pystyivät kivasti treenaamaan pentuhäiriöstä huolimatta kosketuskeppiä, käiskohdennusta ja Tuisku jopa lattiallakin vauhdikkaita luoksetuloja. Ooh.

 

Sunnuntaina kävimme tutustuttamassa Lempi-emoa tulevaan kotiinsa pentujen ja Okran kanssa eli matkasimme Riihimäelle. Lempi on niin rohkea, että kaikki kissat siis tutkivat joka nurkan ja pennut leikkivät. Emo vain piti pitää ruokailun ajan poissa olohuoneesta, sillä hyvin ahneena kissana se olisi hypännyt kyllä pöydälle mukaan ruokailuun. Boksimatkailuja ja valjaissa liikkumista Eeva joutuu kyllä paljon treenailemaan Lempin kanssa, mutta kaikki ajallaan ja pienissä paloissa mukavaksi ehdollistamalla. Kotonamme Lempi suostui kyllä syömään virikekupista niin, että valjaat olivat sen selän päällä, mutta neppareita en saanut laittaa kiinni, tai sähinä alkoi. Hyvä ensitreeni kuitenkin.

 

Maanantaina 7.1. kävimme Lempin kanssa tutustumassa eläinlääkäriasemaan. Video puhukoon puolestaan. Livet-asema Espoossa on ollut todella ystävällinen ja laskenut meidät tutustumaan tiloihin ja hoitajakin ehtinyt aina leikittää pentujamme ja nyt ruokkia ja silitellä emoa. Ihanaa! Emo rohkeasti tutki koko huoneen, katseli ikkunasta, söi hoitajan kädestä raksuja ja haki silityksiä. Yksin huoneeseen hetkeksi jäätyään se kyllä koilotti perään. Video puhukoon taas puolestaan. Aika on nyt varattu keskiviikolle sterilointia ja rokotuksia varten, myös hampaitten kunto tsekataan. Emon vointi on ollut kyllä erinomainen ja Okrakin on toipunut aikaisemmasta sairastelusta. Sitten viikon loppupuolella, jos steriloinnista toipuminen on normaalia, emo voi muuttaa uuteen kotiinsa.