Ritari ja Mahti uudessa kodissa

Ritari ja Mahti uudessa kodissa

Ensimmäinen viikko takana uudessa kodissa. Ritari ja Mahti ovat kotiutuneet nopeasti. Ensimmäisestä päivästä alkaen kaksikko on syönyt, leikkinyt ja tutkinut asuntoa aktiivisesti ja rohkeina.

Uudessa kodissa kissojen harmiksi on kymmenen viikkoinen kultaisennoutaja pentu joka on kovin vallaton ja erittäin kiinnostunut leikkimään kissojen kanssa. Sisarukset suhtautuvat koiraan päivä päivältä rohkeammin ja kiinnostuneemmin. Meistä ihmisistä on eläinlapsille iso turva järjestetyissä kohtaamisissa, vaikkakin koiran mielestä luultavasti olemme vain ärsyttäviä leikin estäjiä. Kuonot vastakkain on haisteltu tuota kummallista toisen lajin edustajaa puolin ja toisin kunhan koira pysyy paikallaan. Tassuja ja häntää on myös uskaltauduttu haistamaan (ja pikkuisen maistamaankin). Äkkinäiset liikkeet koiralta saavat kissat yhä sähisemään ajoittain. Käden kosketus ja rauhallinen puhe saa naukujat kuitenkin rauhoittumaan ja rentoutumaan taas hetkessä. Niin kovin erilainen otus on tuo koira kuin ne mihin kissat ovat aiemmassa kodissaan tottuneet, koiralla taas ei ole aiempaa kokemusta kissoista.

Asuntomme on jaettu portilla kahtia ja pääasiassa kissat ja koira ovat eri puolilla. Tutustumisretkiä tehdään puolin ja toisin molemmille portin puolille. Kissat ovat alkaneet kiinnostumaan portin läpi pääsystä päivä päivältä hanakammin vaikka tietävät koiran olevan toisella puolella.

Ulkoilua emme ole kissojen kanssa vielä päässeet kokeilemaan pakkasen ja rakettivaaran takia. Kovasti kuitenkin ulko- ovesta oltaisiin menossa muiden mukana. Namin heitto toiseen suuntaan ovelta onneksi toimii joka kerta.