1. Kakkarallia kotiin

1. Kakkarallia kotiin

”Miuuu, miuu!” Viisi pientä, kakkatassuista kissanpentua emonsa kanssa lasketaan jaloittelemaan tamperelaisen kerrostalon pesutupaan. Pesue on saapunut Kiikoisten löytöeläinpalvelusta vapaaehtoisten avustajien kyydillä Tampereelle ja on pian nousemassa kyytiimme kohti Espoon kotihoitopaikkaamme.

 

Viisikko on löytynyt emonsa kanssa liiteristä Porin läheltä niin, että ensin tuli esiin emo ja sitten pari päivää myöhemmin pennut. Yllättävää sinänsä, koko konkkaronkka vaikutti hyvinkin kesyltä löytöeläinkodin pitäjän Mirkun hyppysissä jo, joten jonkinlainen ihmisten ylläpitämä koti niillä on täytynyt olla. Emo kuulemma jännitti hoitolan häkissä ja vaikutti aggressiiviseltakin, mutta jaloittelemaan päästyään ärsyyntyneisyys lakkasi jo Kiikoisillakin. Pennut saivat Mirkun kanssa eläinlääkärissä jo matolääkkeet, rokotukset ja mikrosirut. Noin kahdeksanviikkoisina, rokotusten jälkeen, karvatassut saatiin matkaan kohti kotihoitopaikkaansa eläintenkouluttaja Miiran ja puolisonsa Simon luo. Tarkoituksenamme on saada sosiaalistettua seuraavat 1,5 kuukautta pentuja mahdollisimman rohkeiksi maailman matkaajiksi, pitää luultavasti kaksi pennuista itse ja etsiä kodit lopuille sellaisista paikoista, joissa ollaan valmiita pitämään kissojen sosiaalisuutta yllä ja aktivoida kisuja niin hihnalenkkeilyllä kuin erilaisilla temppu- ja arjen taitojen treeneilläkin. Kissa kaipaa puuhaa kyllä siinä missä koirakin ja kaikenlajisten eläinten alkutaipaleen laadulla on suuri vaikutus niiden loppuelämän sujuvuuteen – eli millaisena, miten kivana ne näkevät ihmeellisen maailman.

Koko tamperelainen pesutupa lemuaa. Huh. Pikkuiset olivat päättäneet pistää pystyyn kakkakarnevaalit, joten päätimme putsailla häkin ja pahimmat kakat pikkutassuista ennen matkan jatkumista. Kuinka rohkeita pennut olivatkaan – ja emo myös. Videopätkältä näkyy, kuinka nämä pumpulitassut harjoittelevat jo sirkustemppuja aivan uudessa paikassa. Emokin sietää silityksiä ja on aivan ok sylissäkin takaisin boksiin nostettaessa. Ajomatkalla emo naukuu melkoisesti, mutta loppumatka selvitään helpommin ja tällä kertaa vain pissanhuurussa.