18. Ruiskusta herkkuja, nam nam!

18. Ruiskusta herkkuja, nam nam!

Slurps! Ruisku on muuten kätevä kapine kissojen kanssa. Sen avulla saa annettua niin matolääkkeitä, palkkioherkkuja kuin vaikkapa joskus toivottavasti piitkällä tulevaisuudessa kipulääkkeitäkin. Edesmennyt Vilja-kissamme eli viimeiset kaksi vuotta sydän- ja kipulääkkeillä ja jonotti aina innolla aamuisin ja iltaisin keittiössämme lääkkeitä. Sydänlääke oli nestemäistä ja ei pahanmakuista ja sen perään sai naminamiraksuja palkaksi. Gabapentiini-kipulääke annettiin jauheena pieneen vesitilkkaan liotettuna ja ruiskun kautta – ja naminamilääkkeitä ennen ja jälkeen. Muut sydänlääkkeet tuo luova siippani Simo keksi antaa maksamakkaran – ja vain tietty maksamakkaramerkki kelpasi – sisällä niin, että tämän maksapallon kylkiin liimattiin Viljan suosikkiraksuja. Toimi tosi hyvin, kunhan muisti vaihdella raksumerkkejä säännöllisesti ja välillä myös maksamakkarasta Tubidog/Tubicat-tahnaherkkuihinkin. Vaihtelu todellakin virkistää kissaakin palkkioherkuissa ja muussakin ruuassa.

 

Keskiviikkona 21.11. pentukissamme tutustuivat ruiskuruokintaan ja samalla myös Nutri-Plus-Cat-ruokintaan. Ruiskusta saatiin hyvää muussattua herkkua niin, että ruiskun pää oli leikattu isommaksi auki. Nutri-Plus-Cat oli mahtava palkkioherkku vielä lisäksi ruiskuruokinnasta. Emokisulla olis siis todettu suolisto-ongelmaa ja tämä hieman tarttui pentuihinkin, joten ruokimme niitä ravinteikkaalla ruualla ruiskuista ja lisäksi Nutri-Plussalla ja saimme stopattua kaikki oireet nopeasti. Päivä käytettiin köllimiseen, leikkimiseen ja koiriimme tutustumiseen – ja sylissämme hengailuun. Onneksi tosiaan vatsat toimivat taas normaalisti jo päivällä.