21. Viuh ja vauh! Kissaluennolla apuopettajina

21. Viuh ja vauh! Kissaluennolla apuopettajina

Voihan Viiksikko, mikä vauhti ja hurma! Lauantaina 24.11. pikkuiset pääsivät viihdyttämään kissaluentojen väkeä firmani eli Heiluva Häntä koira- ja kissakoulun tiloissa. Edelliselä viikolla olimme jo käyneet tiloihin tutustumassa ilman muuta yleisöä kuin minä ja koirani. Nyt pikkuiset tutustuivat toimistoomme, joka varattiin niille turvapaikaksi. Aina jos jänskättää, voi vipeltää takaisin toimistoon. Mutta paljoa ne eivät sinne kyllä menneet ruokalautastenkaan ääreen, kun ovi saliin avattiin. Jaana Pohjolan pitäessä mainioita luentojaan pikkuiset rallasivat tuoleilla istuneiden ja yhden lattialla makaajan päällä, jaloissa ja juoksivat rallia pitkin poikin aivan innoissaan. Myös Okra-setäkissamme oli tietysti taas mukana ja Okra kävikin itse shoppailemassa hyväntekeväisyyspuffettia pitäneen Rekku Rescue ry;n pöydältä pari kissanminttulelua. Kun yksi pennuista yritti liittyä tähän leikkiin mukaan, Okra räppäisi kevyesti merkiksi, että tämä on nyt kyllä vain hänen leikkinsä. Kissanminttuleluja ei kyllä usein tykätä jakaa kaverinkaan kanssa.

 

Jaana kertoi mainioita asioita palkkiohuoneesta (huone, jossa virikkeet vaihtuvat kissalle), liikennevalon laittamisesta oveen merkiksi, milloin voi päästä lenkille ja milloin on turja edes yrittää pyytää ulkoilua – näin vähennetään kissan turhautumista ja naukumista. Itse olen käyttänyt tällaiseen joko ovesta roikkuvaa nauhaa tai kantoboksia eli boksin ilmestyessä oven eteen kissa voi pyytää ja päästä ulos ensin boksissa. Boksissa taas voi kuljettaa kissaa vilkkaallakin alueella ensin hieman turvallisempaan, rauhallisempaan paikkaan ja boksi voi toimia taas turvapaikkana, jos kissa säikähtää jotain. Pohjolalla oli myös mainio vinkki hanskojen käyttämisestä ikävän hoitotoimen kuten pakollisen lääkäritoimen yhteydessä. Hoitotoimia toki kannattaa treenata jokaisen lemmikin kanssa pienissä paloissa palkkioiden avulla mukaviksi asioiksi, mutta aina ei ehdi ja pysty kaikkea treenata. Näissä tilanteissa voi olla hyvä käyttää tiettyjä hanskoja tylsän toimenpiteen merkiksi. Paljain käsin ei tehdä tylsiä asioita, jotta vain hanskat leimattaisiin tyhmän hoitotoimen merkiksi. Eläimen elekielen kuunteleminen ja ystävällisen rauhalliset omat eleemme ja puheemme ovat toki myös tärkeitä aina ja iankaikkisesti.

Yli tunnin leikittyään pentujen moottorit alkoivat hyytyä. zzzz.

Osa nukahti toimiston kantobokseihin tai peitteille, mutta Miiran Terrierikisu kapusi Miiran syliin ja nukkui siinä koko loppuluennon eri asennoissa . Vasta lopun taputuksiin pentu heräsi, haukotteli – ja sille tuli kiire päästä äkkiä vessaan. Voi suloisuudet! Vaikka elämässä on kiirettä ja huonoa stressiäkin, nämä pikkuiset nappisilmät saavat jatkuvasti ilon ja liikutuksen silmiimme ja lämmän sydämiimme. Tulee olla vaikeaa antaa pikkuiset uusiin koteihinsa, mutta mentävähän se on. Onneksi itse saamme pitää kaksi kipaletta näistä timanteista.