35. Pikkupirpanat pikkujouluissa

35. Pikkupirpanat pikkujouluissa

Lauantaina vietettyään leppoisan päivän kotona Okra ja pennut pääsivät Heiluvan Hännän pikkujouluihin. Puuhaa piisasi ja eläinalan ammattilaiset saivat osoittaa taitonsa pikkukissojen puuhatäteinä. Hauskaa oli ja ihmisille löytyi jouluista purtavaakin. Kissojen murkina oli tuttua tavallista penturuokaa. Puuhatädit leikittivät pentuja huiskaleluilla ja pelastivat pikkuisia syömästä kasveja. Herra Filosofi eli tulevassa kodissaan ilmeisesti Inkkari (pitkäkarvainen tyttö) osoittautui aivan maestroksi dj-hommissa eli kävi jatkuvasti hyppimässä tietokoneelle ja vaihtamassa kappaleita. Muut pennut seurasivat esimerkkiä. Pennut myös kilvan tiputtivat tavaroita ikkunalaudoilta, melkein alla nukkuvan Okra-kollin päähänkin. Onneksi Heiluvan Hännän kouluttajat olivat ripeitä ja raivasivat nämä pienetkin tavarat turvaan tiputtelupaikoilta.

Paikka oli kaikille jo tuttu entuudestaan. Tällä reissulla uutta oli matkanteko pimeän aikaan. Moottorietien valot vilistävät aivan eri tavalla kuin päivänvalo, ja kuljetuslaatikossa saattaa jännittää. Boksit kuuluukin peittää, etteivät levottomat valot häiritse – mutta hengitysilman kulkemista ei missään nimessä saa estää.

Ilta kului nopeasti ja pian pienet tonttuset sammuivat ja koko väki kouluttajia lukuunottamatta päätyi nukkumaan omiin koteihinsa. Kotona tosin hetki hengailtiin vielä koirien parissa – tätä pyrimme tekemään joka päivä ja luontevasti pienet leikkivätkin jo koiriemme jaloissa ja yrittävät jahdata koirien häntiä. Kookos-terrierimme edelleen katselee touhuja sylistä käsin lattialla, jotta ei jahtaisi pentuja leikkimielessä. Pikkuiset kisulaiset käyvätkin ahkerasti haistelemassa Kookoksen naamaa ja Kookos osaa olla rauhallinen, kun pentu rauhallisesti tulee nuuskuttamaan kuono kuonoa vasten. Pentujen leikkiä Kookos ei vain vielä kestä ilman, että yrittäisi itse päästä osalliseksi.

Kantoboksit ovat siis kissojen nukkumapaikkoja myös kylpyhuoneen kissatilassamme eli matkustaminen boksissa on hyvin helppoa pennuille.